Ana Sayfa / EĞİTİM / Kabulü Mindfulness Perspektifinden Ele Alan Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: Kabul Raflarda!

Kabulü Mindfulness Perspektifinden Ele Alan Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: Kabul Raflarda!

Kabul kavramını yakından tanımanıza ve onu pratiğe dökebilmemize olanak sağlayan “Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: Kabul”, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

“Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: Kabul’’ pasif bir savaş yerine geliştirilebilecek aktif bir kabul anlayışının yaşamlara nasıl dahil edilebileceğine, kabulün önündeki ezbere yargılara, üzerinde düşünülmemiş düşüncelerin fark edilmesine ve pratik yaşamsal bilgilere ışık tutuyor. Prof.Dr. Zümra Atalay, okurlarını, menşei kadim öğretilere dayanan bir farkındalık yöntemi olarak, aynı soruyu kendilerine tekrar tekrar sormayı deneyimlemeye, duygusal ve düşünsel süreçleri fark edebilmeye davet ediyor.

İnteraktif bir çalışmayı da kitabında okuyucuyla buluşturan Atalay, seslendirdiği meditasyon egzersizleriyle okuyucunun aktif kabulü yaşamlarında daha da somut bir hale getirmesine yardımcı oluyor.

Kabulü mindfulness perspektifinden ele alan Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: Kabul; acının kaçınılmazlığı, benliğin kabulü; duyguları fark etmek, deneyimlemek, davet etmek, izin vermek ve bırakabilmek gibi durumları da incelikle aktarıyor.

 

Kitap Hakkında

“Kabul, kendimizi daha huzurlu hissetmek için başvurabileceğimiz bazen en mantıklı bazen ezbere bazen de en bilgece çözüm gibi gelir bize. Bizler aynı zamanda kabulü, değişmenin bir yolu olarak görebiliriz. Bu kitap, kabulün değişim için kullanılan bir yöntem olmaktan ziyade değişimin kendisi olduğunu vurgulamak için yazılmıştır. Kitapta kabulü bir son, bir sonuç veya değişmez bir karar değil; başlangıç ve her an dinamik, aktif bir şekilde hayatlarımıza aktarmamız gereken bir eylem olarak ele alıyorum.”

“Kabul” kişiyi iyileştiren, yaşamı kolaylaştıran, daha sakin daha huzurlu ve barış içinde olunmasını sağlayan şeydir aslında. Aynı zamanda, düşünüldüğü gibi her şeyin sonu değil; tam tersi perdenin açıldığı yer, ana giriş kapısı yani başlangıçtır.

Bu kitap, kabul kavramını yakından tanımanız ve onu pratiğe dökebilmeniz için kaleme alındı. Prof. Dr. Zümra Atalay’ın rehberliğinde iyileştirici etkisi olan birçok yöntem, teknik ve kuramda; dini öğretilerde ve günlük yaşamda, dilimizde sıklıkla adı geçen bir kavram olan kabulü yaşamlarınıza almaya, yeni başlangıçlara gebe o kapıdan geçmeye ve onun şifalandırıcı etkisini hissetmeye hazır mısınız?

Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: Kabul zihninizdeki çıkmaz sokakları çiçeklerle bezeli ferah yollara dönüştürecek. Bu kitap ruhunuza iyi gelecek…

 

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Zümra Atalay

Zümra Atalay MEF Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğretim üyesidir. Mindfulness eğitmenidir. 2014 yılında Mindfulness Institute Türkiye’yi kurmuştur. Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR), Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT), işyerlerinde kullanılan Search Inside Yourself (SIY), okullar için b foundations ve Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam (MBCL) eğitici eğitmenidir. EAMBA (European Association of Mindfulness Based Approaches) kurulduğundan beri aktif üyesidir. Üniversitede verdiği derslerin ve akademik çalışmaların yanı sıra Mindfulness Institute bünyesinde grup çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman kişiler ile çeşitli alanlara yönelik mindfulness eğitimleri ve eğitici eğitmenlikleri düzenlemektedir. Ayrıca kurumlara yönelik eğitimler, konuşmalar ve bireysel seanslar vermektedir. Aynı zamanda mindfulness ve şefkat ile ilgili 5 kitabın yazarıdır. Türkiye Mindfulness Eğitmenleri Derneği (MINDED) kurucu üyesi ve başkanıdır; Mindfulness Meditasyonu telefon uygulaması olan Anbean App’in kurucu ortağıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Dev yatırım…Lale Ev Dışı Tüketim A.Ş Mersin’de açıldı

Mersin’in tanına iş inşalarından Lale Ev Dışı Tüketim A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Topçu, Toroslar ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir